Skip to content

Meer dan 30 jaar verbinden

In 1990 wordt Datro opgericht door gebroeders Profijt, Jos en Peter.

Peter werkte als oudere broer als elektricien en Jos was bedrijfsleider van een champignonkwekerij. Met het opkomende internet en de daadbij benodigde aansluitingen bedachten ze samen een plan. Jos zijn commerciële kwaliteiten en Peter zijn technische achtergrond zouden wel eens goed samen kunnen werken.

Het eerste kantoor weliswaar gevestigd aan de Bornissestraat te Rotterdam maar vaak samen onderweg. In de eerste jaren kleden zij zich om in het busje om na een klus op gesprek te gaan bij de volgende. Jaren wordt er aan de weg getimmerd en gaan ze van deur tot deur, de klusjes beginnen steeds omvangrijker te worden en Datro heeft Lift-off.

Met hulp van Oma Profijt kopen ze de grond aan de Nieuwsticht 7 te Schiedam en bouwen hier hun eigen pand. In de jaren die volgen komen er steeds meer en grotere projecten zowel in het binnenland als buitenland. De naam Datro begint zichzelf te vestigen en de grotere namen in de elektrotechnische wereld schakelen steeds vaker met de partij die je moet hebben, Datro.

In de jaren die volgen behouden wij de stijgende lijn, gaan meer en meer activiteiten doen en de kennis blijft groeien binnen het team. Inmiddels werken we met een vaste kern van ervaren mannen die klein tot groot project tot een goed einde brengt.

Fast forward naar 2017 heeft Peter zijn strepen verdiend en vind het welletjes, neemt afscheid en gaat met pension. Jos neem zijn aandeel over en gaat verder met zijn zonen die sinds 2009 en 2011 in dienst zijn bij Datro. Onderaan de spreekwoordelijke ladder zijn ze beide begonnen in de buitendienst en gaat Sjors als eerste in 2018 naar binnen om Peter zijn schoenen te vullen. In 2019 volgt Joep om de projectleiding en verkoop tot een hoger niveau te brengen.

In 2020 kopen Sjors en Joep de aandelen van Jos die vervolgens op een lager pitje gaat meedraaien, beslist niet meer mee en doet werk dat hij leuk vind.
De kantine wordt verbouwd, het kantoor wordt aangepakt en algehele bedrijfsvoering gaat door de mangel. Dan is daar opeens COVID-19 wat de vuurdoop wordt van de nieuwe generatie Datro. In 2022 komen we hier weer met vlag en wimpel bovenuit en geven we gas.

2023 staat in het teken van verandering en de spreekwoordelijke stempel drukken van generatie 2. De complete huisstijl gaat door een modernisering, de complete bedrijfscultuur maakt een positieve verandering door en nagenoeg alles wordt gedigitaliseerd.

Begin 2024 gaan we live met de nieuwe website, is onze webshop vernieuwd, ISO9001 certificaat wordt toegevoegd en VCA * is weer vernieuwd. Die webshop is overigens door Sjors gebouwd en Joep was de verkoper. Dit was een opdracht van Jos en Peter om kennis te maken met een bedrijf en de verschillende onderdelen.